053 – 203 20 60 sales@hestia-csc.com

Coronatesten die op de markt worden aangeboden, zijn volgens de GGD Twente onbetrouwbaar. Åle Hoekema uit Borne denkt er anders over. Volgens een commerciële test is hij besmet en besmettelijk, volgens de test van de huisarts niet.

De Veiligheidsregio Twente en de GGD riepen donderdag Twentenaren op geen zelftest of testen bij commerciële bedrijven te doen, omdat ze onbetrouwbaar en weggegooid geld zouden zijn. In een persconferentie werd de Losserse testaanbieder Hestia genoemd.

De 55-jarige Åle Hoekema, directeur van het uitzendbureau Keytech, heeft een tegenovergestelde ervaring. Woensdag 22 april liet hij bij Hestia bloed onderzoeken. Nog diezelfde dag had hij de uitslag: positief. Er zitten antistoffen in het bloed en hij is nog besmettelijk voor anderen. Daarop vroeg hij zijn huisarts om de reguliere test, om zekerheid te krijgen. De huisarts stemde toe. Hoekema meldde zich donderdag bij de praktijk De Poort waar in Borne alle coronatesten worden gedaan. Met twee wattenstaven werd neus- en keelslijm afgenomen.”

Het complete verhaal leest u op de website van Tubantia: https://www.tubantia.nl/borne/ale-hoekema-uit-borne-is-tegelijk-negatief-als-positief-getest-op-corona-hier-moest-ik-het-mee-doen~ae7f07ef/