053 – 203 20 60 sales@hestia-csc.com

“Coronatests – Heb ik het al gehad? Of was het de griep? Door het restrictieve testbeleid weten veel mensen niet of ze besmet zijn geweest met het coronavirus. Commerciële bloedtests geven inzicht, maar hoe betrouwbaar zijn die? En wat kun je precies met die kennis? Een panel van NRC testte een paar opties. „Auw! Wat een lelijke punaise.” 

Voor test drie rijden we naar een bedrijventerrein bij de Duitse grens, naar Hestia Cardiovascular Service Center in Losser. Het bedrijf is actief op de trombosemarkt, maar biedt nu ook voor 39,25 euro een coronasneltest aan. In de hal wacht een plukje mensen in stilte.

Directeur Xander Schurink wil het helemaal goed doen. De test komt van een degelijk Duitse lab, Nal von Minden GmbH, en heeft een CE-keurmerk en een gerapporteerde betrouwbaarheid van 98,2 procent. Alleen medewerkers of arbo-artsen nemen de test af, naast een uitgebreide vragenlijst. Schurink raadt mensen aan om zich herhaaldelijk te laten testen. Behalve bezorgde particulieren kloppen inmiddels ook ondernemers bij hem aan.”

Het complete verhaal leest u in het artikel op de website van NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/15/hij-prikt-in-mijn-vinger-en-drukt-een-druppel-bloed-op-de-teststrip-a3999898